החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל והכרישה עד להתרככות והזהבה עדינה, בערך 15 דקות. מצננים במחבת לטמפרטורת החדר.
2
מעבירים את הגבינות לקערה ומועכים אותן יחד במזלג. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים עשבי תיבול, פירות יבשים ואגוזים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (זכרו שהגבינות עצמן מלוחות).
3
משמנים תבנית מתפרקת במידה 24 בחמאה מומסת. מניחים את עלי הפילו בעדינות בצורה סיבובית כך ששולי כל עלה יחפפו חלקית את העלה הקודם, לקבלת שוליים בצורה של כוכב. לאחר הנחת כל עלה משמנים במעט חמאה מומסת את העלה והשוליים.
4
מניחים את תערובת הגבינות על העלים ומיישרים היטב. מקפלים מעל את השוליים כך שכל תערובת הגבינה תהיה מכוסה בפילו (אפשר לאפות כך, אך אני מעדיף להפוך לצלחת שטוחה ולהחזיר לתבנית, כך שפני המאפה יהיו ישרים). משמנים היטב בחמאה מומסת את פני המאפה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב היטב ומתייצב.
להגשה
5
פזרים אבקת סוכר ומעט קינמון במסננת. מגישים חם.