מתכון

פקאנים קלויים במלח

פיצוחים פריכים וממכרים במינימום עבודה. מומלץ להשתמש בפקאנים טריים עד כמה שניתן

73,755 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פקאנים קלויים במלח. צילום: shutterstock
פקאנים קלויים במלח. צילום: shutterstock

צנצנת בנפח 2 ליטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

בצנצנת סגורה מערבבים היטב מים ומלח.

3

עם אבן או פטיש סודקים קלות (לא מרסקים) את קליפות האגוזים. שופכים מעליהם מי מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד לכחצי שעה.

4

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (מסדרים את כל האגוזים בשכבה אחת) וקולים כ־30־40 דקות עד שהאגוזים מתייבשים לחלוטין ומתכסים בשכבה דקה של מלח.