מתכון

פקיילה דג

פקיילה הוא תבשיל תוניסאי המבוסס על תמצית מרוכזת מאוד של עלי תרד או עלי מנגולד המטוגנים ממושכות

3,526 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
פקיילה דג של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
פקיילה דג של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

מאותה תמצית הכנתי תבשיל שונה, עם דג ולא עם בשר בקר, על בסיס ציר עוף ותיבול אניסי. את התמצית אפשר לקנות במעדניות מתמחות או להכין בבית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתמצית פקיילה

לתבשיל

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב עלי מנגולד ומייבשים היטב. קורעים אותם עם הידיים ומניחים בסיר רחב. יוצקים שמן בנדיבות כד שיכסה לגמרי את העלים. מדליקים להבה קטנה ומטגנים בעדינות כ־45 דקות או עד שהמנגולד משחים לחלוטין. חשוב מדי פעם לערבב עם כף עץ. מסננים מהשמן ושומרים בצנצנת במקרר.

2

מניחים סיר רחב ושטוח על להבה גבוהה. יוצקים ציר עוף ומוסיפים 2 כפות מתמצית הפקיילה, שום, עלי מנגולד, מלח, פלפל לבן, כוכבי אניס ונענע מיובשת. מערבבים קלות ומבשלים עד שעלי המנגולד הטריים מתרככים ומאבדים מנפחם

3

במקביל בוזקים על בשר הדג מעט מלח ויוצקים מיץ לימון. משהים כ־5 דקות. מניחים בסיר את הפילטים של הדג עם העור כלפי מעלה, מפזרים עלי נענע ומכסים. מנמיכים להבה ומבשלים 8 דקות.