מתכון

פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית

וריאציה קייצית על הסלסה המקסיקנית פיקו דה גאיו, כשאת העגבניות מחליף מלון מתוק

7,683 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

כאן הסלסה היא טייק אוף על פיקו דה גאיו – החלפתי את העגבניות במלון מתוק ומלא ניחוח. את העוף משרים מעט קודם במרינדת עשבים מתקתקה, והוא הופך עסיסי ומלא טעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה

לסלסה

אופן ההכנה

משרים את הפרגיות

1

טוחנים את מרכיבי המשרה ומשרים את הפרגיות במשרה ללילה. מוציאים את הפרגיות מהמשרה ומייבשים בעזרת נייר סופג.

מכינים את הסלסה

2

מערבבים את מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.

3

מלהיטים מחבת פסים, מוסיפים שמן זית וצורבים את הפרגיות 5־6 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הסלסה כשהעוף עדיין לוהט - כך היא תיספג היטב.