מתכון

פרוסות טלה ברוטב נענע ופיסטוקים

טלה הוא בשר נהדר לקיץ, לא כנתח צלוי שמוגש לשולחן בשלמותו אלא דווקא כמין רוסט קר פרוס דק ובטח עם רוטב נענע מרענן

33,120 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
פרוסות טלה ברוטב נענע ופיסטוקים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פרוסות טלה ברוטב נענע ופיסטוקים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

לסינטה טלה, בשונה מלסינטה כבש, אין את הריח האופייני של בשר כבשים, צבע הבשר בהיר יותר (ורוד–לבן) ומשקלו של כל נתח נע בין 400-300 גרם. אל תחליפו בסינטה כבש (ואל תיתנו לקצב לבלבל אתכם) – הוא כבד יותר ופחות מתאים לעונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות, מפעילים מצב גריל עליון ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מתבלים נתחי סינטה בשפע מלח ופלפל שחור, מעבירים לתבנית וצולים 10־15 דקות עד שהבשר משחים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

2

פורסים את נתחי הסינטה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מסדרים אותן בחפיפה בצלחת הגשה גדולה.

מכינים רוטב ומגישים

3

כותשים נענע, פיסטוקים, שום וקליפת לימון למחית גסה. מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל לפרוסות הסינטה, מפזרים פרוסות צ'ילי ומלח גס ומגישים.