טוויסט קטן לתפוח בדבש המסורתי – פרוסות תפוחי עץ אפויות עם קינמון ודבש. ההשראה למתכון הגיעה מכתבה של דונה היי (מעין מרתה סטיוארט האוסטרלית), שם התפוחים מוצעים כתוספת לגרנולה. לדעתי, בתוספת של קינמון הם טעימים גם בפני עצמם. אפשר להחליף את תפוחי העץ בדבש שעל שולחן החג, ולהניח לכל סועד קערית ועליה הקשית ופרוסות תפוחי העץ, או על קרטון קשיח חתוך לפי מידות וארוז בשקית צלופן. בתמונה השחלתי פתק “שנה טובה” על הקשית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות).
2
מברישים את התפוחים בדבש ומניחים על רשת צפופה, שמונחת על תבנית. בוזקים קינמון.
3
אופים 10 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים.
4
מורידים מהרשת ומצננים. שומרים בכלי אטום.