הוספתי גם עגבניות מיובשות, שמעצימות את החמצמצות ומוסיפות נקודות צבע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים
1
שמים קמח, חמאה רכה, שמרים, סוכר, מלח ומים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים גבינה ועגבניות ולשים 3 דקות נוספות עד שהן נטמעות בבצק.
2
מורחים את התבנית ב-100 גרם חמאה מומסת ומעבירים את בצק הפרז’לדה לתוך התבנית. מצפים את הבצק בחמאה מכל צידיו ומשטחים. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
אופים
3
מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הבצק התפוח בביצים ומפזרים מעל קשקבל. אופים 40-35 דקות עד שהפרז’לדה אפויה היטב ומשחימה. מצננים לפני שחותכים לקוביות.
הצעת הגשה: לרענון הארוחה מגישים לצד הלחם הכבד איירן — משקה יוגורט מתובל בעשבי תיבול, קליפת לימון מגוררת ומעט סודה לשתייה, שמקפיצה את המטבל והופכת אותו לקליל.