את כל המרכיבים אפשר להכין מראש, אבל את הלחמניות מומלץ לטגן בסמוך להגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטו ארוגולה
ללחמניות
אופן ההכנה
מכינים את הפסטו
1
טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון עם להב פלדה למחית כמעט חלקה (אפשר גם חלקה לגמרי, אבל אנחנו אוהבים להשאיר אותה קצת נגיסה). מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
2
שומרים בצנצנת עד שבוע במקרר. לאחר מכן הממרח יאבד מצבעו.
מכינים את הלחמניות
3
שמים שמרים ומים בקערת מיקסר ומערבבים עד שהם נמסים. מוסיפים קמח ולשים עם וו לישה כדקה. מוסיפים מלח ולשים כ- 7 דקות לקבלת בצק רך מאוד (ממש קרוב לבלילה).
4
מצפים את הבצק בשמן זית מכל הצדדים, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו פי 2.5 (בערך שעה וחצי).
5
טופחים בעדינות על הבצק כדי להוריד מעט את נפחו. בעזרת היד בוצעים מהבצק כדורים בגודל 3 ס"מ ומשטחים על היד לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
6
מחממים שמן לחום בינוני (170-160 מעלות) ומטגנים את הלחמניות במחזורים כ- 6-5 דקות עד לקבלת צבע חום-זהוב. מצננים.
מכינים את הסנדוויצ'ים ומגישים
7
מבשלים תפוחי אדמה במים 20 דקות עד שהם רכים (אבל לא פירה). מצננים, קולפים ופורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ.
8
פורסים טונה לפרוסות דקות כמו בסשימי. מתבלים כל פרוסה במעט שמן זית, מלח ופלפל.
9
חוצים את הלחמניות לרוחבן, אבל לא עד הסוף. מורחים על כל לחמנייה שכבה של פסטו, מניחים פרוסה של תפוח אדמה ומעליה פרוסה או שתיים של טונה, מפזרים עירית ומגישים.