מתכון

פרמז'נה די מלנזנה

קיימות גרסאות רבות למנה זו, ובכולן מדובר במעין לזניה - אלא שבמקום בשכבות בצק משתמשים בפרוסות חצילים

19,026 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
פרמז'נה די מלנזנה של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו
פרמז'נה די מלנזנה של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו

פרמז'נה די מלנזנה ומלנזנה א–לה פרמז'נה הם שני שמות לאותה מנה – חצילים בנוסח העיר פארמה (במקרה זה המילה "פרמז'נה" לא מתייחסת לגבינת הפרמזן, שמקורה גם הוא בפארמה). הגרסה הזאת מיועדת להגשה במרכז השולחן, אך במקום להגישה כפשטידה, נגיש אותה ברוטב עגבניות כשהיא בנויה מ"מגדלים" קטנים של פרוסות חצילים, עגבניות, מוצרלה ובזיליקום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות קלאסי

להרכבה

אופן ההכנה

1

ממליחים פרוסות חצילים במלח גס, מסדרים אותן במגש מרופד בנייר מטבח ומניחים להן "להזיע" במשך 1/2 שעה.

בינתיים מכינים רוטב עגבניות

2

מחממים שמן הזית ושום במחבת גדולה, כאשר השום מתחיל להיאטם (ולפני שהוא מזהיב) מוסיפים עגבניות שרי, ממליחים במלח גס, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מוסיפים עגבניות משומרות ועלי בזיליקום, ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב 10 דקות.

3

מחממים תנור ל־ 220 מעלות. מנגבים את החצילים להסרת המלח והנוזלים בעזרת נייר מטבח, מסדרים אותם בתבנית משומנת בשמן זית (שכבת חצילים אחת בלבד בכל תבנית) ואופים בתנור כ־ 10 דקות עד להשחמה קלה.

מתוך הספר "געגועים לאיטליה", הוצאה עצמית, 207 עמודים, 84 שקלים. הספר מגיע בגרסה כשרה ובגרסה לא כשרה.

געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו
געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו