מתכון

פרנה מרוקאית

האיטלקים אופים בתנור לבנים והמרוקאים — על חלוקי נחל. אם אין חלוקי נחל, אופים על לבנת אפייה או תבנית הפוכה

108,595 בשלנים התעניינו במתכון זה
פרנה מרוקאית של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף
פרנה מרוקאית של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף

הבצק של הלחם השטוח הזה מאוד דומה לבצק של ספינd’ (סופגניות מרוקאיות) וכולל תועפות של שמרים לתפיחה מרבית.

6 פרנות (300 גרם כ”א) או ל-12 לחמניות פרנה (150 גרם כ”א)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח, שמרים, סוכר ו-350 מ”ל (כוס וחצי פחות כף) מים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מלח ובהדרגה ולפי הצורך את יתרת המים. לשים 7-6 דקות לקבלת בצק דליל ודביק.

2

מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה.

3

מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתוכו תבנית עם חלוקי נחל או לבנת אפייה לחימום.

4

מחלקים את הבצק ל-12 או ל-6 חלקים שווים (נעזרים במעט קמח כי הבצק דביק), מעצבים ומשטחים מעט על משטח מקומח היטב. מניחים לכמה דקות, כדי לתת לבצק הזדמנות לחזור לתפיחה רק עד שהתנור חם מספיק. מניחים את יריעות הבצק בזהירות על חלוקי הנחל הלוהטים (או על לבנת האפייה).

5

אופים 20-15 דקות עד שהפרנות מזהיבות יפה גם בתחתית.