מתכון

פרנץ’ טוסט דאבל-דקר מלוח

הגרסה המלוחה הזו נולדה בהשראת ”זיווה” - מלאווח ממולא בגבינה של רשת המסעדות התימניות “נרגילה” ז”ל

30,645 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פרנץ’ טוסט דאבל-דקר מלוח. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
פרנץ’ טוסט דאבל-דקר מלוח. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

הגרסה המלוחה הזו נולדה בהשראת ”זיווה” – מלאווח ממולא בגבינה של רשת המסעדות התימניות “נרגילה” ז”ל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לבלילה:

למלית:

לזרייה:

אופן ההכנה

1

טורפים בקערה ביצים, חלב ומלח.

2

מחממים מחבת עם שמן.

3

טובלים פרוסת לחם בבלילה ומניחים על משטח העבודה. מפזרים מעל גבינה צהובה, פטה וזיתים וזורים זעתר. טובלים פרוסה שניה של לחם בבלילה ומהדקים מעל (הפרוסות יידבקו זו לזו לאחר שהגבינה הצהובה תימס).

4

מטגנים דקה-שתיים מכל צד עד הזהבה ועד שהגבינות מותכות ומעבירים לצלחת הגשה.

5

זורים מעל זעתר ומגישים חם.

גיוונים:
• במקום פטה, זעתר וזיתים שמים בכריך גבינת צאן ועגבניות מיובשות קצוצות דק.
• במקום זיתים מורחים טפנאד זיתים.
• מחליפים את המלית בפסטו, גבינת מוצרלה מגוררת ופרוסות דקיקות של עגבנייה.