מתכון

פשטידת בצל ופיצוחים

פשטידת בצל שהסוד שלה טמון בציפוי: תערובת פיצוחים סודית

16,480 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פשטידת פיצוחים של ריקי זקס. צילום: תמי עמר
פשטידת פיצוחים של ריקי זקס. צילום: תמי עמר

תערובת הפיצוחים מתאימה לסוגים שונים של פשטידות ומעשירה את טעמן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

לתערובת הפיצוחים

להרכבת המנה:

אופן ההכנה

לבצק

1

לשים את כל החומרים, יוצרים כדור ומקררים כחצי שעה במקרר.

למילוי

2

מחממים במחבת את הבצלים הקצוצים במעט שמן וחמאה, מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה. בסיום הבישול מסירים את המכסה ומשחימים את הבצלים.

3

מעבירים את הבצלים לקערה, מוסיפים את הביצים, היוגורט, השמנת המתוקה, הפלפל השחור והמלח ומערבבים.

להרכבת המנה

4

מרדדים את הבצק לעיגול ומרפדים את התבנית כולל גובה השוליים. יוצקים את תערובת המילוי ומעל בוזקים את המוצרלה.

5

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות.

6

מערבבים את כל הפיצוחים, מוציאים את התבנית ובוזקים מעל את תערובת הפיצוחים. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עד שהפיצוחים מזהיבים והתערובת מתייצבת.