מבין כל מאפי הפסטה המוכרים (קנלוני, לזניה וטימבולו) הפסטיצ’יו הוא הקל ביותר להכנה – פשוט מערבבים הכל, משטחים בתבנית ואופים עד שמתקבל מאפה שחום ומבעבע.
להכנת המתכון הצטיידו בתבנית 35X25 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב, מעבירים לקערה ויוצקים שמן למניעת הידבקות.
3
מערבבים ביצים, גבינות ושמנת בקערה גדולה. מוסיפים את הפסטה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
4
יוצקים את תערובת הפסטה לתבנית משומנת ומפזרים למעלה פירורי לחם באופן שווה.
5
אופים 50-40 דקות עד להזהבה והתייצבות.