מתכון

צ'ורוס מלוחים

מתכון בהשראת הגוּזָ'אר הצרפתיות - פחזניות גבינה מלוחות

8,396 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
צ'ורוס. צילום: shutterstock
צ'ורוס. צילום: shutterstock

אם לא רוצים לטגן, אופים: מחממים תנור ל- 180 מעלות. מזלפים את הבלילה לפסים ישרים באורך 10 ס"מ על נייר אפייה ואופים 20 דקות עד הזהבה. זה לא יוצא אותו הדבר, אבל לא פחות טעים.

לטגן כמו מקצוענים
כדי לא להסתבך עם זילוף וחיתוך הצ'ורוס קושרים חוט עמיד לחום מידית אחת של סיר הטיגון לידית השנייה. כשמזלפים מהתערובת לתוך השמן הרותח "חותכים" את הזילוף בעזרת החוט שקשור על הסיר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מביאים לרתיחה מים עם חמאה בסיר גדול.

2

מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים אותם לסיר המים הרותחים בבת אחת ומערבבים נמרצות לקבלת בצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים עד שהבצק מתגבש לכדור ונפרד מדפנות הסיר.

3

מעבירים את תכולת הסיר לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים דקה-שתיים עד שהעיסה מתקררת. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם עד שנטמעות בתערובת ומתקבל בצק. הוא עלול להיפרד לגושים וזה לא נורא, כי הוא יחזור להתגבש וייעשה יציב, מבריק ומעט דביק. מערבבים פנימה גם עשבי תיבול ופטה.

4

מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1/2 1 ס"מ. בשלב זה אפשר לטגן מייד או לשמור בקירור עד 6 שעות.

מטגנים ומגישים

5

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. מזלפים צ'ורוס באורך 10 ס"מ מטגנים 3 דקות או עד הזהבה קלה ויפה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.