מתכון

ציר דגים

ציר דגים הוא הטריק לכל מנת דגים או פירות ים טובה. מכינים כמות כפולה ומקפיאים את מה שנשאר (רצוי בכלים קטנים)

61,495 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
ציר דגים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
ציר דגים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

בכל פעם שתכינו רוטב לדגים הוסיפו מעט ציר – הוא ישדרג את המנה פלאים. בהכנת ציר דגים צריך להשתמש בעצמות ובראשים של דגי ים, כיוון שקשה למצות טעם מדגי בריכות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים גזר, סלרי, בצל, שום, כרישה ומלח ומאדים כמה דקות. מוסיפים חלקי דגים ומאדים 5 דקות נוספות.

2

מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים עלה דפנה, תימין ופטרוזיליה, מכסים במים ומבשלים מכוסה 30 דקות ברתיחה עדינה.

3

מסירים מהכיריים, מסירים את המכסה ומניחים לציר ל-20 דקות למיזוג טעמים. מסננים לסיר נקי.

גיוונים:
• בסוף טיגון הירקות מוסיפים סלסילת פטריות שמפיניון.
• מוסיפים שומר בשלב טיגון הירקות, לקבלת טעם אניסי.
• לגרסה אסיאתית של ציר דגים מחליפים את הפטרוזיליה בכוסברה, ולגרסה אשכנזית – בשמיר.