מתכון

צלי עוף בבצלצלים

תבשיל ממכר עם טעמים דומיננטיים של בצל

35,869 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוף. צילום: shutterstock
עוף. צילום: shutterstock

שימו לב – העוף זקוק לשעה השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את נתחי העוף ביין (בכלי מכוסה במקרר) לשעה לפחות ואפשר יותר.

2

מוציאים את הנתחים מהיין (שומרים את היין) ומייבשים. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומקמחים.

3

מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים בו את נתחי העוף 8 דקות להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

4

מוסיפים בצלצלים ומטגנים 5 דקות עד הזהבה.

5

מחזירים את העוף, יוצקים את היין שנותר מההשריה ומצמצמים כמעט לחלוטין. מוסיפים עלי דפנה ותימין ויוצקים ציר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות. מדי פעם מוודאים שלא חסרים נוזלים.