מתכון

צלי עוף ברוטב פלפלים קלויים, יין ואורגנו

לא יודעת אם יש מתכון איטלקי מסורתי כזה, אבל מבטיחה שהבית יתמלא בניחוח של תבשיל איטלקי

1,445 בשלנים התעניינו במתכון זה
צלי עוף ברוטב פלפלים קלויים, יין ואורגנו. צילום: shutterstock
צלי עוף ברוטב פלפלים קלויים, יין ואורגנו. צילום: shutterstock

להכנת המתכון יש להכין מחית פלפלים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מזהיבים כרעיים בסיר רחב עם שמן זית ומוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר עלים מ-6 גבעולי אורגנו, טבעות מבצל גדול ושום ומטגנים יחד 5 דקות להזהבה קלה.

2

מחזירים את הכרעיים ומוסיפים מחית פלפלים. יוצקים חומץ בלסמי, יין לבן ומרק עוף או מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.

3

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה ורבע עד שהעוף עשוי והרוטב מסמיך. במידת הצורך מוסיפים נוזלים — מרק, מים או אפילו עוד יין.

לגיוון

4

מוסיפים לקדרה גם 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות ומגדילים את כמות המרק או המים ב-½1 כוסות נוספות.