אזהרה מראש: בגלל נוכחות השומן, הצלייה תניב הרבה עשן, כך שמוטב לצלות את הבשר מחוץ לבית
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב ברביקיו-טחינה
לרוטב שזיפים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים רוטב ברביקיו-טחינה
1
טוחנים את כל המרכיבים בעזרת מוט ריסוק ידני או מעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט יותר מים כדי להגיע למרקם דמוי מיונז – תלוי בסוג הטחינה שבה אתם משתמשים.
מכינים רוטב שזיפים
2
מניחים פלחי שזיפים, סוכר, שום, צ'ילי, פלפל, רכז רימונים ועלה דפנה במחבת קטנה ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מבשלים 5 דקות, עד שהשזיפים מתרככים ומתחילים להתפרק. מסירים מהלהבה ומוסיפים מלח וחומץ.
3
מברישים צלעות טלה מכל הצדדים ברוטב ברביקיו־טחינה. את יתר הרוטב שומרים בצד להברשת הצלעות במהלך הצלייה.
4
מניחים את הצלעות על רשת הצלייה של הגריל, צולים 2 דקות, הופכים ומברישים את חלקן העליון ברוטב ברביקיו־טחינה. צולים 2 דקות נוספות, הופכים ושוב מברישים ברוטב. חוזרים על תהליך הפיכת והברשת הצלעות עד שהן נצלות 6 דקות מכל צד. מרפדים צלחת הגשה בעלי סלק ומעבירים אליה את הצלעות.
5
מניחים את חצאי השזיפים על רשת הגריל כשהצד החתוך שלהם כלפי מטה. צולים כדקה, רק כדי שהם יתחממו, ומוסיפים אותם לצלחת ההגשה. מגישים לצד רוטב שזיפים.
להכנה ללא גריל: מלהיטים מחבת צלייה כבדה משומנת במעט שמן זית וצולים את הצלעות והשזיפים בדיוק כמו שצולים אותן על הגריל. שימו לב, הצלייה כרוכה בהרבה עשן.