מחית שום וג'ינג'ר
מחית שימושית ופשוטה להכנה, המשתלבת במאכלים הודיים רבים.
כך מכינים 200 גרם: טוחנים במעבד מזון 10 שיני שום עם 100 גרם ג'ינג'ר קלוף ו- 1/2 כוס מים עד לקבלת מחית חלקה. שומרים עד שבועיים במקרר. לאחר כמה ימים צבע המחית יהפוך לירוק — אין מה לחשוש מזה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים לוביה בסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה 40 דקות עד להתרככות. לא ממליחים — המלח מעכב את ריכוך הקטניות.
2
מחממים סיר נוסף עם שמן, מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומטגנים דקה עד שהריח מתחיל לעלות. מוסיפים בצלים, פלפלים, מחית ג'ינג'ר ועלי קארי ומטגנים 4-3 דקות עד שהבצל מזהיב מעט.
3
מוסיפים עגבניות מרוסקות, את הלוביה המבושלת עם נוזלי הבישול ו- 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות עד שהתבשיל מסמיך מעט. כמה דקות לפני תום הבישול מתבלים במלח.
4
מגישים חם עם אורז לבן או צ'פאטי. שומרים עד 4 ימים במקרר.