חשוב לפרוס את כל סוגי הבצלים לאותו גודל, כדי שהם יתבשלו באופן אחיד. הצ'אטני נשמר עד חודש במקרר (בצנצנת מעוקרת אפילו יותר).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים שאלוטס, כרישות ובצל עם תבלינים יבשים ותימין 5 דקות עד שהבצלים נעשים שקופים.
2
מוסיפים שום ומטגנים 7-5 דקות על להבה בינונית עד שהבצלים מזהיבים.
3
מוסיפים צימוקים, חומץ ושני סוגי סוכר ומביאים לרתיחה.
4
מנמיכים להבה לבינונית-גבוהה ומבשלים עד שכל הנוזלים מצטמצמים ומתקבל צ'אטני במרקם של ריבה סמיכה.
5
מתבלים במלח ופלפל ומתקנים תיבול עם סוכר במידת הצורך. שומרים בצנצנת במקרר עד חודש.