מתכון

צ׳אטני בצלים, צימוקים וחומץ בלסמי

הצ'אטני הזה הוא חגיגה של טעמים מורכבים, שמשתדכת נפלא לסוגים רבים של בשר, החל בנקניקיות וחזה עוף ועד כבד אווז

2,036 בשלנים התעניינו במתכון זה
צ׳אטני בצלים, צימוקים וחומץ בלסמי. צילום: shutterstock
צ׳אטני בצלים, צימוקים וחומץ בלסמי. צילום: shutterstock

חשוב לפרוס את כל סוגי הבצלים לאותו גודל, כדי שהם יתבשלו באופן אחיד. הצ'אטני נשמר עד חודש במקרר (בצנצנת מעוקרת אפילו יותר).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים שאלוטס, כרישות ובצל עם תבלינים יבשים ותימין 5 דקות עד שהבצלים נעשים שקופים.

2

מוסיפים שום ומטגנים 7-5 דקות על להבה בינונית עד שהבצלים מזהיבים.

3

מוסיפים צימוקים, חומץ ושני סוגי סוכר ומביאים לרתיחה.

4

מנמיכים להבה לבינונית-גבוהה ומבשלים עד שכל הנוזלים מצטמצמים ומתקבל צ'אטני במרקם של ריבה סמיכה.

5

מתבלים במלח ופלפל ומתקנים תיבול עם סוכר במידת הצורך. שומרים בצנצנת במקרר עד חודש.