מתכון

קאפקייקס וויסקי שוקולד Irish car bomb

מאפינס רוויים בבירה עם לב וויסקי ושוקולד ומעל הכל - קצפת אייריש קרים

3,992 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
קאפקייקס Irish car bomb של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קאפקייקס Irish car bomb של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

השם אמנם אירי, אבל רק האמריקאים יכולים להמציא קוקטייל כל כך ילדותי: כוס בירה גינס, שבתוכה מטביעים כוסית שוט מלאה בוויסקי ואייריש קרים. נתתי לקוקטייל תלבושת אלגנטית ובניתי אותו מחדש בתור קאפקייקס.

שימו לב: לקינוח נדרש לילה במקרר

תבנית מאפינס סטנדרטית

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למאפינס גינס

לגנאש וויסקי

לציפוי אייריש קרים

אופן ההכנה

מכינים את ציפוי האייריש קרים

1

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב. מוסיפים אייריש קרים ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים את המאפינס

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים.

3

ממיסים חמאה ומצננים מעט. מוסיפים בירה גינס וביצים ומערבבים.

4

מערבבים את שאר החומרים בקערה גדולה. מוסיפים את תערובת הגינס ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת אחידה (ערבוב יתר יפגום במרקם של המאפינס). מעבירים את התערובת לשקית זילוף.

5

מזלפים את התערובת עד 2/3 גובה השקעים.

6

אופים כ-15 דקות עד שהמאפינס אפויים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים ומחלצים מהתבנית.

מכינים גנאש וויסקי

7

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב. מצננים 5 דקות, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת. מוסיפים וויסקי ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף.

מרכיבים את הקאפקייקס

8

מרוקנים את מרכז המאפינס בעומק 4 ס"מ ובקוטר 2 ס"מ בעזרת כף פריזיאן. מזלפים גנאש וויסקי לתוך החור שיצרנו.

9

מקציפים את ציפוי האייריש קרים לקצפת יציבה (יש להיזהר מהקצפת יתר) ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן. מזלפים את הקצפת בצורה יפה מעל הקאפקייק. מגישים מייד או שומרים מכוסה במקרר עד 5 ימים.