מתכון

קאפקייקס שוקולד בציפוי וניל

פינוקים קטנים וחושניים לחג האהבה מבית היוצר של מאפיית נולה

3,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קאפקייקס שוקולד בציפוי וניל של מאפיית נולה. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
קאפקייקס שוקולד בציפוי וניל של מאפיית נולה. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי קרם וניל

אופן ההכנה

1

משמנים תבנית מאפינס או מכניסים לתבנית עטרות (מנג'טים) מנייר.

2

מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקקאו.

3

בקערת מיקסר גדולה מקציפים את החמאה עד שהיא נעשית רכה ואוורירית. מוסיפים את הסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחרי זו, ולבסוף מוסיפים גם את תמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת נעשית אחידה.

4

בקערה נפרדת מערבבים את החלב והשמנת החמוצה לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת החמאה קצת מתערובת החלב והשמנת, ולאחר מכן קצת מתערובת הקמח היבשה, וממשיכים להוסיף לסירוגין כל פעם בלילה אחרת עד שמגיעים למרקם אחיד.

5

ממלאים את השקעים בתבנית המאפינס עד שלושה רבעים מגובהם, מכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות ואופים במשך 18 דקות. מניחים לקאפקייקס להתקרר לחלוטין לפני שמצפים אותם.

לציפוי

6

בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד שהיא נעשית תפוחה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים לערבב למשך 2-3 דקות.

7

מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תמצית הווניל והחלב. מגבירים שוב את המהירות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצפים את הקאפקייקס אחד אחד.