מתכון

קאפקייקס שוקולד

קינוח שאוכלים במיוחד עם העיניים - חלק מהכיף שבהכנת הקאפקייקס זה שלב הקישוט, וודאו שאתם מפנים לו מספיק זמן

71,003 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
קפקייקס שוקולד. צילום: בועז לביא
קפקייקס שוקולד. צילום: בועז לביא

טיפ עיצוב: קאפקייקס מושקעים וחגיגיים לא צריכים יותר מקופסת פלסטיק שקופה עטופה בסרט ורדרד. אם בחרתם להכין מיני-קאפקייקס – אפשר להגישם בקופסת עץ שכוסתה בוואשי טייפ (נייר דבק מעוטר מאורז) ליצירת מראה של תיבת תכשיטים.

(או 30 מיני-קאפקייקס)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את השוקולד, אבקת הקקאו והמים.

2

מקציפים את החמאה והסוכר במערבל מזון עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3

מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל ותערובת השוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לערבב עד איחוד.

4

מרפדים תבנית מאפינס במנג'טים, מחלקים את התערובת בין המנג'טים עד 2/3 מגובה המנג'טים, ואופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

הציפוי

5

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר עד קבלת קצפת יציבה. מזלפים תלולית קצפת על כל קפקייק ומקשטים בסוכריות.