מתכון

אטריות אורז וקציצות דג – קאנום ג'ין נאם יא פלא

כמו בכל מנות הקאנום ג'ין, את הקארי הזה אוכלים חמים. הוא מגיע מאזור הג'ונגל, טעמו עז אבל הוא מושלם לימים חמים

2,759 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קאנום ג'ין נאם יא פלא - אטריות אורז וקציצות דג של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קאנום ג'ין נאם יא פלא - אטריות אורז וקציצות דג של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקאנום ג'ין

לרוטב קארי

לקציצות דגים

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים את האטריות

1

משרים את אטריות האורז בקערה עם מים קרים במשך שעה.

מכינים את רוטב הקארי

2

מבשלים את מרכיבי הרוטב בסיר על אש בינונית כחצי שעה. מצננים מעט, מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים כ־2 דקות עד לקבלת נוזל אחיד.

בינתיים מכינים את הקציצות

3

טוחנים את כל מרכיבי הקציצות במעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 

4

מרתיחים מים בסיר. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדורי גולף. התערובת נוזלית מאוד אז לא מכדררים אלא לוחצים בין שתי הידיים ומיד מכניסים אותם למים הרותחים. מבשלים עד שהכדורים צפים ועוד 2 דקות. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח.

מגישים

5

מחממים את רוטב הקארי בסיר ומוסיפים את הקציצות. טובלים את האטריות כשהן במסננת במים רותחים ל־1/2 דקה, מעבירים ל־4 צלחות עמוקות ומוסיפים את רוטב הקארי והקציצות החמות. אפשר להגיש עם שעועית ירוקה, נענע, בזיליקום תאילנדי, נבטים, חרדל כבוש ובצלי שאלוט לתיבול אישי.