מתכון

קארי תאילנדי: בטטות עם נתחי עוף ברוטב קוקוס

המילה קארי לא מתייחסת רק לתבלין ההודי. כאן מדובר בתבשיל קדירה מהמזרח הרחוק

66,725 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קארי תאילנדי - בטטות עם נתחי עוף ברוטב קוקוס של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
קארי תאילנדי - בטטות עם נתחי עוף ברוטב קוקוס של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

לתוך כוס מים רותחים מכניסים את הקארי, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.

2

מחממים מחבת רחבה עם שוליים גבוהים ומניחים בה את הבטטות החתוכות ופרחי הכרובית. יוצקים מעל את מי הקוקוס ואת המים הרותחים עם התבלינים. מבשלים את הירקות בערך 15 דקות עד שהם רכים למחצה.

3

בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה נוספת ומניחים בה את נתחי העוף או הפרגית לצלייה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. פרגית צולים 5-7 דקות מכל צד, חזה עוף צולים 3-4 דקות מכל צד.

4

מוציאים את הבשר מהמחבת (הוא ימשיך להתבשל ברוטב בשלבים הבאים). מניחים על משטח עבודה לצינון מספר דקות, ובעזרת סכין חדה פורסים לנתחים. מוסיפים את נתחי העוף הצלויים ואת טבעות הכרישה לירקות שהתבשלו חלקית במי הקוקוס, מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה

5

מגישים את תבשיל העוף והירקות חם על מצע אורז, ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים קלויים קצוצים.