מתכון

קבב דג ים, צזיקי, מנגולד ושעועית מש

הכריזו על יום מעשים טובים – כלפי עצמכם. שף רם ענתבי מציע לצהריים קבב דג ים שיגרום לכם להרגיש נפלא

4,582 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
קבב דג ים, צזיקי, מנגולד ושעועית מש של שף רם ענתבי. צילום: רן בירן
קבב דג ים, צזיקי, מנגולד ושעועית מש של שף רם ענתבי. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקבב דג

לצזיקי

לשעועית מש

לעיטור

אופן ההכנה

לקבב דג

1

מערבבים את כל מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות. מכניסים למקרר לכשעה. צולים את קציצות הקבב על גריל פחמים או מחבת פסים.

לצזיקי

2

במחבת עם מעט שמן זית מאדים את הבצל והמנגולד. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מן האש. מקררים לטמפרטורת חדר. מוסיפים את הירקות המאודים ליוגורט. מוסיפים את מיץ הלימון והשמיר הקצוץ, ומתבלים במלח לפי הצורך.

לשעועית מש

3

שוטפים היטב את השעועית ומשרים אותה במים קרים כשעה. מרתיחים מים בסיר בישול, מוסיפים את השעועית למים הרותחים ומבשלים כ-30 דקות. מסירים מן האש ומסננים. מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט שמן זית ולימון.

להרכבת המנה

4

מניחים בקערת הגשה 3 כפות שעועית מש מבושלת. מניחים בכל קערה מחצית מהצזיקי על המש, ומעל מניחים את קבב הדג הצלוי. מעטרים בעלי כוסברה שלמים ומגישים מיד.