מתכון

קדרה של עוף ופטריות חורש

ברק אסף שפע פטריות מעניינות וצירף אליהן עוף משובח שגודל ללא אנטיביוטיקה

14,195 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
קדרה של עוף ופטריות חורש. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קדרה של עוף ופטריות חורש. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים היטב מחבת רחבה עם שמן זית ומקפיצים את כל סוגי הפטריות 5-3 דקות עם מלח ופלפל עד השחמה. מוציאים מהמחבת ושומרים להמשך.

2

מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומשחימים את נתחי העוף עם העור מכל הצדדים (15-10 דקות). מתבלים במלח ופלפל ומוציאים מהמחבת.

3

מוסיפים למחבת שום וסלרי ומאדים קלות בלי להשחים. מוסיפים אורז ומערבבים עד שהשמן עוטף אותו היטב.

4

מחזירים את נתחי העוף, בצלצלים וצ’ילי, מערבבים ומוסיפים יין לבן. נותנים לו להתאדות ויוצקים ציר עוף בהדרגה, בכל פעם כוס. מערבבים כל 3 דקות וממתינים עד שמתאדה לפני שמוסיפים את הכוס הבאה.

5

עם הכוס האחרונה מוסיפים את הפטריות המוקפצות ומבשלים עד שהאורז מגיע לדרגת אל-דנטה ורוב הנוזלים מתאדים (סה”כ כ-40 דקות).

6

מגישים חם עם פטרוזיליה, בצל ירוק וקליפת לימון מעל.