החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים היטב מחבת רחבה עם שמן זית ומקפיצים את כל סוגי הפטריות 5-3 דקות עם מלח ופלפל עד השחמה. מוציאים מהמחבת ושומרים להמשך.
2
מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומשחימים את נתחי העוף עם העור מכל הצדדים (15-10 דקות). מתבלים במלח ופלפל ומוציאים מהמחבת.
3
מוסיפים למחבת שום וסלרי ומאדים קלות בלי להשחים. מוסיפים אורז ומערבבים עד שהשמן עוטף אותו היטב.
4
מחזירים את נתחי העוף, בצלצלים וצ’ילי, מערבבים ומוסיפים יין לבן. נותנים לו להתאדות ויוצקים ציר עוף בהדרגה, בכל פעם כוס. מערבבים כל 3 דקות וממתינים עד שמתאדה לפני שמוסיפים את הכוס הבאה.
5
עם הכוס האחרונה מוסיפים את הפטריות המוקפצות ומבשלים עד שהאורז מגיע לדרגת אל-דנטה ורוב הנוזלים מתאדים (סה”כ כ-40 דקות).
6
מגישים חם עם פטרוזיליה, בצל ירוק וקליפת לימון מעל.