מתכון

קדרת עוף וכרוב ניצנים

תבשיל אביבי וחגיגי בטעמי חמוץ-מתוק. הכרובים הקטנים שמתבשלים ברוטב הופכים רכים וכמעט נמסים בפה

13,091 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קדרת עוף וכרוב ניצנים של רות אוליבר. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת עוף וכרוב ניצנים של רות אוליבר. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים קדרה או סיר (עדיף כזה שמתאים גם לתנור) עם שמן ומטגנים את נתחי העוף 8-5 דקות להזהבה קלה. מוציאים את העוף ומעבירים לכלי אחר.

2

מטגנים בצל בסיר שבו טוגן העוף 5 דקות לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים גזר ושום ומטגנים-מערבבים דקה-שתיים.

3

מחזירים את חלקי העוף המטוגנים, מוסיפים כרוב ניצנים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ויוצקים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מעבירים את הסיר לתנור ואופים עוד כ-30 דקות ללא מכסה עד שהעוף מוכן.