מתכון

קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים

אפשר להשתמש בתפוזים סיניים טריים, אך מומלץ מאוד להשתמש בכבושים אשר מוסיפים מתיקות מיוחדת

1,912 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

תהליך ההתססה של התפוזים הסיניים מאוד פשוט, והוא מנטרל את המרירות שלהם ומותיר אותם מתקתקים ובעלי רובד טעמים מגוון. הטעמים האלו הם שמתבלים את הבשר בקדרה, והפריקה מוסיפה לחגיגה את הטעם המעושן העמוק שלה.

שימו לב, קל מאוד להכין תפוזים סיניים מותססים (או כבושים), אך התהליך אורך כ־3 שבועות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוזים סיניים מותססים

אופן ההכנה

לתפוזים סיניים מותססים

1

פוצעים את התפוזים הסיניים בקצותיהם עם סכין ומניחים בקערה. משפשפים אותם היטב במלח ומשהים כשעה וחצי להגרת נוזלים. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מכסים בשמן זית, אוטמים ושומרים בטמפרטורת החדר. אחרי שלושה שבועות התפוזים מוכנים. אחרי הפתיחה מעבירים למקרר ושומרים עד חצי שנה.

לקדרה

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים בנדיבות את דופנות הקדרה בשמן זית.

3

מניחים בקדרה את הפריקה ומעליה את הפאלדה, הבצלים, התפוזים הסיניים המותססים (או הטריים), מלח ופלפל. מוסיפים מים עד כאצבע מתחת לגובה התבשיל. אוטמים בנייר אפייה וסוגרים את המכסה.

4

אופים כחצי שעה. מנמיכים את חום התנור ל־105 מעלות ואופים במשך לילה (8־10 שעות).