המתכון הזה חביב עליי במיוחד כי הוא פתרון מעולה לשאריות ה"פסטה בלי כלום" מאתמול, וגם כי הוא משאיר הרבה מקום לאלתור: אפשר להחליף את הרוטב ברוטב שמנת קלאסי או רוטב פטריות, ואת האפונה – במה שיש במקפיא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.
2
מחממים רוטב שמנת עגבניות במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים פסטה ומערבבים היטב עד שכל הפסטה נעטפת ברוטב. מוסיפים אפונה ומערבבים בעדינות
3
מעבירים את תערובת הפסטה לתבנית. מסדרים מעליה פרוסות מוצרלה ועלי בזיליקום, מפזרים למעלה פירורי לחם ופרמזן ומזלפים כ-1 כף שמן זית.
4
אופים כ-10 דקות, עד שהשכבה העליונה משחימה.