מתכון

קדרת שוקי ברווז עם תפוזים

תפוזים וברווז הם חיבור ידוע. כאן התפוזים המותססים נותנים גוון אחר, עשיר ומיוחד, אך אפשר להשתמש גם בטריים

2,998 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קדרת שוקי ברווז עם תפוזים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת שוקי ברווז עם תפוזים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

שימו לב, קל מאוד להכין תפוזים מותססים (כבושים) בבית, אך התהליך אורך כ־3 שבועות. מומלץ מאוד להכין אותם, אך אפשר כמובן להשתמש גם בתפוזים טריים במקום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוזים מותססים

אופן ההכנה

לתפוזים מותססים

1

פורסים תפוזים ומניחים בקערה. משפשפים את התפוזים היטב במלח ומשהים כשעה וחצי להגרת נוזלים. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מכסים בשמן זית, אוטמים ושומרים בטמפרטורת החדר. אחרי שלושה שבועות התפוזים מוכנים. אחרי הפתיחה מעבירים למקרר ושומרים עד חצי שנה.

לקדרה

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. מעסים את שוקי הברווז עם התבלינים והתפוזים המותססים (או טריים פרוסים). מניחים בקדרה, מוסיפים מים, אוטמים עם נייר אפייה וסוגרים את המכסה. אופים ½2־3 שעות.