מתכון

קוֹרְנֶטי קרבונרה

הגרסה של דיוויד פרנקל לפסטה קרבונרה טעימה ויותר מזה - קלה ליישום בבית

154,427 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קוֹרְנֶטי קַרבּוֹנַרָה. צילום: דניאל לילה
קוֹרְנֶטי קַרבּוֹנַרָה. צילום: דניאל לילה

אין כאן סלסיצ’ה (נקניקיית חזיר) ופנצ’טה (נתח חזיר לא מעושן). במקום זה יש בייקון זמין, המוסיף טעם מעושן שמצליח להתעדן ולהתאזן בתוך הרוטב, וגם פורצ’יני ארומטיות שאפשר להשיג בכל סופר. ואפשר גם לוותר על הפסטה ולהגיש את הרוטב הטעים עם ביצה עלומה. החלמונים, סימן ההיכר המזוהה ביותר עם הקרבונרה, מוגשים לראווה לצד המנה. בבית אפשר לערבב ישירות לתוך הפסטה בסמוך להגשה.

דייוויד: "קורנטי היא פסטה קצרה ומעוגלת. אני מחבב את הקורנטי של חברת 'פברי' (זו מדובדבני האמרנה המשומרים), שנראים ממש כמו שופרות קטנים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

משרים פטריות פורצ’יני במים רותחים כ-20 דקות. מסננים וקוצצים.

2

מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים קוביות בייקון ומשחימים 7-5 דקות. מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה. מוסיפים פטריות ומערבבים דקה.

3

יוצקים יין ומגרדים את המשקעים מתחתית המחבת. יוצקים ציר עוף ושמנת ומצמצמים 5-3 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים, מתבלים במלח ופלפל ושומרים חם.

בינתיים מבשלים את הפסטה:

4

מרתיחים מי מלח בסיר ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.

מערבבים עם הרוטב ומגישים:

5

מסננים את הפסטה המבושלת ומעבירים למחבת עם הרוטב. מוסיפים פרמזן ופטרוזיליה ומערבבים.

6

מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, מניחים חלמון במרכז כל מנה ומגישים.