מתכון

קובה אווז במיסו

טעמים של פקין-דאק באמצעות שימוש בחזה אווז, שהוא זמין יותר מברווז

1,069 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
קובה אווז במיסו. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קובה אווז במיסו. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

השילוב של בורגול וסולת יוצר בצק אוורירי ועדין, שנותר עסיסי גם אחרי הבישול. יש כאלה שמוסיפים לבצק שמן או שומן בקר או אפילו מעט בשר מהמלית. כאן לא תצטרכו מכיוון שהבצק מאוד ידידותי למשתמש.
את חזה האווז קונים קפוא בקצביות. את הכופתאות האסיאתיות האלה אני מבשל במרק מיסו שחום ומתקתק עם אצות וואקמה ופטריות שיטאקי טריות (שאפשר למצוא בקלות בשווקים). אל תזרקו את נוזלי הבישול של חזה האווז — הם ישמשו אתכם להכנת המרק.

כדי לקצר את זמני ההכנה, מתחילים בהכנת המלית. בזמן שהיא מתבשלת, מכינים את הבצק (שדורש זמן מנוחה) ובסוף – את המרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לבצק הקובה:

למרק:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים סיר גדול וצורבים בו חזה אווז כ-10 דקות מכל הצדדים (אין צורך בשמן כי בחזה יש מספיק שומן).

2

יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה ו-40 דקות עד לריכוך מלא.

3

מוציאים את הנתח מהנוזל, מצננים וקוצצים דק. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר חומרי המלית. שומרים את נוזלי הבישול להמשך.

בינתיים מכינים את הבצק:

4

משרים בורגול בקערה עם מים קרים לכ-30 דקות עד שהם נספגים בו.

5

מערבבים את הבורגול המושרה עם סולת ומלח בקערה ולשים ידנית 3 דקות לקבלת תערובת רכה, לחה ויציבה, כזו שתצליחו לתלוש ממנה כדור, לשטח לפיתה ולמלא. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מים בהדרגה, כף בכל פעם, עד שמתקבל מרקם אלסטי; אם הבצק רך מדי, מוסיפים כף סולת ומערבבים שוב. אל תתפתו להוסיף סולת בקלות כדי שהקובות לא ייצאו קשות מדי.

6

כשהבצק מוכן מכסים בניילון נצמד, מניחים במקרר ל-30 דקות ומתפנים להכנת המרק.

מכינים את המרק:

7

מחממים סיר עם שמן ומאדים גזרים, בצל, שום, גבעולי כרישה וסלרי 3 דקות לריכוך.

8

יוצקים ליטר מנוזלי הבישול ששמרנו וליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים מיסו, צ’ילי וסילאן ומבשלים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין שומרים על פריכותם.

ממלאים ומעצבים את הקובות:

9

מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים כ-2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

משלימים את הכנת המרק ומבשלים בו את הקובות:

10

מביאים את המרק לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים כ-15 דקות עד שהן כמעט מוכנות.

11

בינתיים משרים אצות וואקמה 10 דקות במים. מסננים.

12

מוסיפים למרק פטריות ומבשלים 5 דקות כדי שיספגו את טעמי המרק. מוסיפים בצל ירוק ואצות, מערבבים ומגישים חם.