מתכון

קוגלהוף שוקולד צ’יפס בתפיחה כפולה

הקוגלהוף היא עוגה עצלנית - תפיחה אחת ודי, אבל כאשר מתפיחים את הבצק פעמיים, השמרים יוצרים טעמים מורכבים יותר

3,084 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
קוגלהוף שוקולד צ’יפס בתפיחה כפולה. סגנון: טליה גון אסיף | צילום: דניאל לילה
קוגלהוף שוקולד צ’יפס בתפיחה כפולה. סגנון: טליה גון אסיף | צילום: דניאל לילה

אפשר להכין ציפוי שוקולד, אבל גם בלעדיו העוגה תחוסל במהירות.

לתבנית קוגלהוף בקוטר 26-24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית:

לבצק:

לציפוי (לא חובה):

אופן ההכנה

1

משמנים את התבנית בחמאה מומסת, מקמחים מעט, מנערים ומקפיאים לרבע שעה.

מכינים את הבצק

2

מערבלים קמח, שמרים, סוכר, חמאה וביצים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלב ומערבלים 10-8 דקות. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבלים עוד דקה לפיזור. מתפיחים פעמיים ואופים: מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3

מערבבים מעט כדי להוציא אוויר ויוצקים לתבנית המשומנת עד מחצית גובהה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מגיע לשפת התבנית.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות.

5

אופים כ-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים עד שהעוגה בטמפ’ החדר.

6

הופכים ומחלצים מהתבנית. שומרים בכלי אטום עד 3 ימים מחוץ למקרר.

מצפים את העוגה (אם רוצים)

7

מחממים מים, סוכר וקקאו לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה. יוצקים חם על פני העוגה.