מתכון

קוד שחור בקארי תירס של טאיזו

אחת ממנות הדגל של מסעדת טאיזו האהובה: מנת דג חריפה, מתקתקה ומאוד מתובלת המבוססת על קארי תירס ושמנת

8,385 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2016
קוד שחור בקארי תירס. צילום: דניאל לילה
קוד שחור בקארי תירס. צילום: דניאל לילה

השף דור פרחי: “המנה מוגשת במסעדה לצד ניוקי בטטה סגולה, והיא בעצם הדרך שלנו לשחק עם טעמים תאילנדיים ולהפגיש אותם עם המערב.” היא חריפה, מתקתקה ומאוד מתובלת. הקארי מתבסס על תירס ושמנת ועם מרקם אופייני למערב.”

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לקארי תירס:

להגשה:

אופן ההכנה

משרים את הדג במרינדה:

1

ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מוסיפים תבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים שום וג’ינג’ר, מערבבים, מניחים לחמאה לבעבע דקה ומסירים מהכיריים. מסננים.

2

טורפים יוגורט, דבש, חומץ תפוחים וחמאה מתובלת ומעבירים לתבנית.

3

מניחים את הדג בתבנית עם המרינדה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

מכינים קארי תירס:

4

טוחנים גלנגל, פלפלים, עלי קפיר ליים, כורכום, למון גראס, בצלי שאלוט ושורש כוסברה למחית גסה.

5

מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את המחית 3-2 דקות עד שהיא מתחילה להידבק לתחתית המחבת. מוסיפים מלח וסוכר ומבשלים תוך ערבוב 5-4 דקות עד שהסוכר נמס.

6

מוסיפים מים בהדרגה, 1/4 כוס בכל פעם, ומערבבים להטמעה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך ורוב המים נספגו או התאדו. מסננים.

7

מעבירים את הנוזל המסונן לסיר קטן. מוסיפים תירס ושמנת ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות תוך כדי ערבוב עד שגרגרי התירס מתרככים מעט.

8

טוחנים את התבשיל לקרם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני או במעבד מזון.

צולים את הדג ומגישים:

9

מחממים תנור ל-220 מעלות במצב גריל.

10

מוציאים את הדג מהמרינדה, מנערים ומניחים בתבנית יבשה כשהעור כלפי מטה. צולים 10-7 דקות עד שהבשר במרכז כמעט נאטם (בודקים באמצעות סכין). אם רוצים, צולים עגבניות שרי לצד הדג.

11

מחממים את הקארי ומניחים על צלחת הגשה. מניחים מעל את הדג (בשר כלפי מעלה) ומפזרים עלי כוסברה, פלפל חריף ועגבניות צלויות ומגישים.