החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ סוכר
אופן ההכנה
1
מכינים סירופ סוכר: מרתיחים סוכר ומים בקלחת, נותנים לסירופ לבעבע כדקה, מסירים מהאש, מוסיפים מי זהר, מערבבים ומצננים.
2
מחממים תנור ל־175 מעלות במצב טורבו. מניחים את יריעת הבצק על משטח העבודה וחותכים אותה ל־9 או ל־12 ריבועים, תלוי בגודל הרצוי. מגררים את הג'יבנה גס בפומפייה ומניחים אותה בעזרת כף במרכז כל ריבוע. סוגרים את ריבוע הבצק למשולש ומסדרים את המשולשים בתבנית משומנת במעט חמאה. אופים 20־30 דקות עד שהמשולשים מזהיבים ותופחים. מוציאים את התבנית מהתנור ומוזגים את סירופ הסוכר. נותנים לסירופ להיספג ומגישים חם עם פיסטוקים טחונים.