מתכון

קולאג' מהיר מעלי פילו

במקום לחתוך את הבצק לריבועים מקפלים את העלים כשהם בערימה ואז חותכים אותם למשולשים

1,607 בשלנים התעניינו במתכון זה
קולאג' מהיר מעלי פילו של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
קולאג' מהיר מעלי פילו של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ סוכר

אופן ההכנה

1

מרתיחים סוכר ומים בקלחת, נותנים לסירופ לבעבע כדקה, מסירים מהאש ומצננים.

2

ממסים חמאה במיקרוגל, מוציאים ומניחים על השיש עד שהחמאה תיפרד למוצקי חלב (החלק התחתון הלבן) ולחמאה מזוקקת (החלק העליון הצהוב).

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים את עלי הפילו זה על זה (אין צורך להפריד ביניהם), מפזרים שכבה דקה של פיסטוקים או אגוזים על העלה העליון בערימה. מקפלים את כל הערימה למלבן ברוחב כ־6 ס"מ. חותכים את הגליל באלכסון ליצירת משולשים ומסדרים אותם בתבנית. יוצקים חמאה מזוקקת מעל ואופים כ־20 דקות עד להזהבה מלאה. מוציאים מהתנור ויוצקים את סירופ הסוכר. נותנים לסירופ להיספג ומגישים.