הקוקטייל מתבסס על קומפוט מפירות טריים ומיובשים, שעובר קרמול עדין והוא לגמרי יכול לעמוד כקינוח גם ללא האלכוהול. לא חייבים
להיצמד לפירות שבמתכון, אבל כדאי לשמור על היחסים (בין הפירות המיובשים לטריים ובין הפירות החמוצים למתוקים יותר).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
שוטפים היטב את הפירות המיובשים ומעבירים לסיר גדול בעל תחתית עבה. מפזרים עליהם סוכר בשכבה אחידה ומקרמלים 10 דקות על להבה נמוכה. מדי פעם מנענעים את הסיר.
2
יוצקים מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מבשלים 20 דקות.
3
מוסיפים פירות טריים, קינמון, ציפורן, מקלות וניל, כוכבי אניס ומיץ לימון ומבשלים 40 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שחלק מן הפירות מתפרקים והנוזל מסמיך מעט. מצננים.
4
מוסיפים אלכוהול ומוזגים לכוסות מרטיני או לכוסות נמוכות. מקשטים כל כוס בענף תימין ומניחים פרוסת אננס מיובש על שפת הכוס.