אין תחליף לטעם המעושן שהחציל מקבל כשהוא נקלה על האש ולכן, על אף שאפשר, לא מומלץ לאפות אותו בתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב היוגורט
אופן ההכנה
1
מבשלים את קונכיות הפסטה בהתאם להוראות היצרן לדרגת אל-דנטה.
2
קולים את החצילים על גריל או על להבת הגז. קולפים אותם, קוצצים ומערבבים בקערה יחד עם הגבינה והשום, ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
3
ממלאים כל קונכיית פסטה בכף ממלית החציל-גבינות.
4
מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מניחים על כל צלחת 3-4 קונכיות ממולאות ומגישים עם רוטב היוגורט.