מתכון

קונסומה עגבניות

עד לפני 150 שנה האירופאים היו בטוחים שהעגבנייה רעילה. למזלנו, מישהו נתן ביס ונשאר בחיים

6,061 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קונסומה עגבניות של אילן פנחס ובני נקווה. צילום: shutterstock
קונסומה עגבניות של אילן פנחס ובני נקווה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים את העגבניות למחית חלקה במעבד מזון, מעבירים לחיתול בד ומסננים את הנוזלים במשך 3 שעות לפחות (לא להאיץ את התהליך בלחיצה).

2

מרתיחים את נוזל העגבניות על להבה נמוכה-בינונית במשך 30 דקות או עד קבלת נוזל שקוף ומוסיפים מלח לפי הטעם.

3

מגישים בכוס יין עם כמה טיפות שמן זית. ניתן לקשט בפרוסות דקות של עגבניות שרי וטבעות בצל ירוק.