מתכון

קוקטייל ליצ’י, נענע ולמון גראס

דרך מצוינת להתרענן בלילות הקיץ החמים - קוקטייל על בסיס וודקה עם ליצ'י (טרי או משימורים), נענע ולמון גראס

12,500 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קוקטייל ליצ’י, נענע ולמון גראס. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
קוקטייל ליצ’י, נענע ולמון גראס. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

מכינים את סירופ הסוכר לפחות שעתיים מראש. בזמן הזה מומלץ לצנן את הוודקה במקפיא ואת הליצ’י במקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ סוכר מתובל:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים מראש סירופ סוכר מתובל:

1

מביאים מים עם סוכר, למון גראס ונענע לרתיחה בסיר קטן. מבשלים 4-3 דקות בבעבוע עדין עד לקבלת סירופ. מצננים, מסננים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.

מכינים את הקוקטייל:

2

עבור כל קוקטייל ממלאים שייקר בקרח עד מחציתו. מוסיפים 2 כפות וודקה, 2 כפות סירופ, כף מנוזלי השימור של הליצ’י ו-1-1/2 כפית מיץ לימון ומנערים היטב. מגישים עם ליצ'י, עלי נענע ופרוסות למון גראס (אפשר, כמובן, גם לערבב את כל החומרים בבת אחת ולוותר על הניעור בשייקר).