מכינים את סירופ הסוכר לפחות שעתיים מראש. בזמן הזה מומלץ לצנן את הוודקה במקפיא ואת הליצ’י במקרר
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ סוכר מתובל:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים מראש סירופ סוכר מתובל:
1
מביאים מים עם סוכר, למון גראס ונענע לרתיחה בסיר קטן. מבשלים 4-3 דקות בבעבוע עדין עד לקבלת סירופ. מצננים, מסננים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
מכינים את הקוקטייל:
2
עבור כל קוקטייל ממלאים שייקר בקרח עד מחציתו. מוסיפים 2 כפות וודקה, 2 כפות סירופ, כף מנוזלי השימור של הליצ’י ו-1-1/2 כפית מיץ לימון ומנערים היטב. מגישים עם ליצ'י, עלי נענע ופרוסות למון גראס (אפשר, כמובן, גם לערבב את כל החומרים בבת אחת ולוותר על הניעור בשייקר).