אריאל: “הקוקטייל הזה נולד כי רציתי להכין משהו שירגיש כמו גרסה נוזלית ואלכוהולית לפאי אפרסמונים. לא טעמתי כזה אף פעם, אבל נדמה לי שהייתי רוצה לטעום — מין פאי מתוק ופירותי ספוג בניחוח וניל ואיזה רמז עשבוני.” סיילור ג’רי, העומד בבסיס הקוקטייל, שייך למשפחה של רומים מתובלים, במקרה זה — בתערובת סודית ומדויקת של תבלינים קריביים ווניל. אריאל הוסיף לו אפרסמון טרי, עוד תבלינים מקומיים ואפילו … תרד. התוצאה הרפתקנית וטעימה להפליא — משהו בין קוקטייל עשיר לקינוח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט (לא חובה):
אופן ההכנה
1
כותשים אפרסמון והל בתוך שייקר בעזרת עלי למחית לא חלקה (אם השייקר גבוה מדי ביחס לאורך העלי, אפשר לכתוש במכתש ולהעביר לשייקר).
2
קורעים עלי תרד לפיסות גסות ומעבירים לשייקר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומנערים היטב.
3
מסננים לתוך כוס (רצוי ממתכת) ומוסיפים קרח כתוש (לא חובה).
4
מניחים על שפת הכוס אפרסמון וקליפת פומלה, מפזרים עלי תרד וזרעי חרדל על פני המשקה ומגישים.