החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב פיסטוק ארטישוק
אופן ההכנה
1
חולטים מנגולד או תרד בשפע מי מלח רותחים ומסננים. טוחנים עשבים ומנגולד למחית חלקה.
מכינים פסטה
2
מניחים קמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה חלמונים, ביצה ומחית העשבים והמנגולד ומערבבים עם הקמח. ממשיכים בלישה איטית כ־20 דקות לקבלת בצק אחיד, נוקשה ואלסטי (אפשר גם במיקסר, אבל הבצק נוקשה והמיקסר מתקשה לעבדו). אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
3
מחלקים את הבצק לשניים ומעבירים כל חלק במכונת פסטה מספר פעמים, לקבלת יריעות בעובי 2 מ"מ (עובי קיסם). חותכים את הרצועות למקטעים של 30 ס”מ ואת המקטעים לרצועות דקיקות (אם יש לכם סכיני חיתוך במכונת הפסטה בוחרים בחיתוך הדק ביותר).
מכינים רוטב, מבשלים פסטה ומגישים
4
שמים את כל חומרי הרוטב במחבת וצורבים על להבה גבוהה 3 דקות. מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים 3־4 דקות עד שהמים מתאדים. מנמיכים להבה לבינונית.
5
במקביל מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים דקה. מוציאים את הפסטה ממי הבישול בעזרת מלקחיים ומעבירים למחבת הרוטב. מערבבים תוך נענוע המחבת עד שהפסטה נעטפת ברוטב ומגישים.