מתכון

קושו – קליפות הדרים וצ'ילי מותססות

הקושו הוא ממרח עז טעם מהמטבח היפני שמבוסס על קליפות הדרים וצ'ילי. ביפן שמים מעט ממנו על סושי וסשימי

5,346 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
קושו קליפות הדרים וצ’ילי מותססות. צילום: shutterstock
קושו קליפות הדרים וצ’ילי מותססות. צילום: shutterstock

כשאני אומר "מעט" אני מתכוון ממש בפינצטה. הממרח נשמר עד חודש במקרר ואפשר להכין אותו גם עם קלמנטינות, תפוזים, אשכולית או יוזו. רק הקפידו לשמור על הכמויות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים גרידות הדרים ומחצית מהמלח על קרש חיתוך וקוצצים בסכין עד שמתקבלת משחה.

2

כותשים שום, פלפל חריף ואת יתרת המלח במכתש ועלי למשחה גרגירית. מוסיפים את השום והפלפל לגרידת הלימון שעל קרש החיתוך, מערבבים ומועכים עם הלהב (כמו שמועכים שן שום) למשחה גרגירית עדינה. כל התהליך אמור לקחת כ-10 דקות.

3

מעבירים לצנצנת ומשהים לתסיסה של יומיים במקרר. הקושו יישמר במקרר כחודש.