מתכון

קזואלה בורי

תבשיל עשיר וסמיך של ירקות עם הרבה תבלינים וקרם קוקוס, שטעמיו מחמיאים מאוד לבורי

15,504 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קזואלה בורי של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קזואלה בורי של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בספרד היו מגישים את הנזיד הזה בכלי חרס רחב, אבל אצלנו אפשר להגיש אותו ישר מהסיר עם הרבה לחם לניגוב או קערית אורז בצד. הפלפלים הצבעוניים מוסיפים חגיגיות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח על להבה בינונית. מוסיפים בצל ופלפלים ומטגנים כ-3 דקות עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוסיפים שום, פלפל חריף וג’ינג’ר ומטגנים עוד דקה.

2

מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות קונקסה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי עד שהתערובת מסמיכה מעט והעגבניות מתחילות להתפרק.

3

מוסיפים קרם קוקוס, מגבירים מעט את הלהבה ומביאים לרתיחה. מוסיפים עשבי תיבול, מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים.

4

מוסיפים את הדגים וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-10 דקות בסיר מכוסה עד שהתבשיל מסמיך והדגים מוכנים (אם הדגים חתוכים כפילה ולא כסטייק, יספיקו 7-6 דקות בישול). הופכים את הדגים פעם אחת במהלך הבישול.

5

מגישים לצד אורז לבן, פירה או לחם לניגוב.