מובן שמיד הכנתי אתהמתכון של היינץ וגיליתי שקטשופ היה פעם הרבה יותר ממחית סוכר אדומה. הגרסה המקורית לקטשופ עולה על הצאצא המודרני שלה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר על אש בינונית ומטגנים בצלים כ־3 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים שום ומטגנים עוד כמה שניות עד שעולה ריח.
2
מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל צ'ילי, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים.
3
מוסיפים עגבניות משומרות, חומץ בן יין, סוכר ומלח ומבשלים כ־30 דקות עד לקבלת רוטב בסמיכות של קטשופ. טוחנים עם מוט ריסוק ידני למחית חלקה. הקטשופ נשמר בצנצנות אטומות עד שבועיים במקרר.