מתכון

קטשופ של פעם

לפני כמה שנים נתקלתי בצילום של המתכון המקורי של קטשופ היינץ מ–1892. הגרסה המקורית עולה על הצאצא המודרני שלה

4,331 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
צ׳יפס שעועית ירוקה וקטשופ של פעם של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
צ׳יפס שעועית ירוקה וקטשופ של פעם של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

מובן שמיד הכנתי אתהמתכון של היינץ וגיליתי שקטשופ היה פעם הרבה יותר ממחית סוכר אדומה. הגרסה המקורית לקטשופ עולה על הצאצא המודרני שלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר על אש בינונית ומטגנים בצלים כ־3 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים שום ומטגנים עוד כמה שניות עד שעולה ריח.

2

מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל צ'ילי, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים.

3

מוסיפים עגבניות משומרות, חומץ בן יין, סוכר ומלח ומבשלים כ־30 דקות עד לקבלת רוטב בסמיכות של קטשופ. טוחנים עם מוט ריסוק ידני למחית חלקה. הקטשופ נשמר בצנצנות אטומות עד שבועיים במקרר.