מתכון

קיצ'רי איורוודי: תבשיל אורז ושעועית מש הודי

קיצ'רי הוא הגרסה ההודית למרק העוף שלנו. נהוג לאכול אותו בזמן החלמה ממחלות כמו שפעת וקלקולי קיבה

33,746 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קיצ'רי איורוודי – תבשיל אורז ושעועית מש הודי של שפית אמבר רוגע. צילום: שי בן אפרים
קיצ'רי איורוודי – תבשיל אורז ושעועית מש הודי של שפית אמבר רוגע. צילום: שי בן אפרים

משרים את המש 8 שעות במים לפני ההכנה, ואת האורז במשך שעה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

תוספת ירקות אופציונלית

לקישוט

אופן ההכנה

1

משרים את המש בקערה מלאה מים למשך 8 שעות ומסננים מהמים. משרים את האורז במים כשעה לפני הבישול ומסננים.

2

כותשים קלות את זרעי הכוסברה במכתש ועלי או במטחנת תבלינים. מוסיפים את תרמילי ההל לרגע וסודקים אותם.

3

מחממים בסיר את שמן הקוקוס ומוסיפים את זרעי הכוסברה, הכמון ותרמילי ההל. מטגנים כ-20 שניות עד שהתבלינים משחימים ומעלים ריח ניחוח, מוסיפים את הבצל ומאדים עוד כ-2 דקות על אש בינונית תוך ערבוב.

4

מוסיפים את האורז והמש ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות נוספות. מוסיפים את המים, כורכום ואבקת ג'ינג'ר ואת הירקות, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום האפשרי ומבשלים עד היספגות הנוזלים, כ-45 דקות.

5

טיפ: במצב שבו העיכול חלש ויש כאבי בטן, חוסר תיאבון וכך הלאה, כדאי להחליף את האורז המלא באורז בסמטי לבן, לוותר על הבצל, להביא את המש להנבטה מלאה ולבשל בכמות גדולה של מים, עד 5 כוסות, לתוצאה דייסתית וקלילה לעיכול.