מתכון

קיש זוקיני, עגבניות לחות ואורגנו

קיש עם ניחוח של פרובאנס, המכיל גבינות, זוקיני ועגבניות ומתאים לארוחת שבועות או לפיקניק משפחתי

50,516 בשלנים התעניינו במתכון זה
קיש זוקיני עגבניות לחות ואורגנו של שף בועז דרור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעמה רן
קיש זוקיני עגבניות לחות ואורגנו של שף בועז דרור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעמה רן

כלים: תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבצק

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים את כל מרכיבי הבצק בפולסים עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה. מרדדים שוב, מהדקים בתבנית, מניחים מעל גרגירי חומוס יבשים ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות. מצננים.

מכינים את המלית

2

מערבבים את הביצים, המים והקמח ומסננים את התערובת.

מרכיבים את הקיש

3

מסדרים את ירקות המלית על בסיס הבצק, מפזרים מעל את הגבינות, תערובת הביצים, האורגנו והזיתים ואופים במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות.