מתכון

קיש פטריות פורטובלו ועשבי תיבול

הבשרנות של פטריות הפורטובלו משתלבת נפלא עם ניחוח עשבי התיבול

43,004 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
טארט פטריות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טארט פטריות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כאן באה לידי ביטוי התכונה הנהדרת של שמן הקוקוס: קירור קל הופך אותו למוצק וכיפי לעבודה. הבצק יוצא פריך ונהדר בתנאי שנזהרים מעיבוד יתר כמו בכל בצק פריך. מלית רויאל לקיש היא כמו השמלה השחורה הקטנה של הקישים: מספקת את הרקע, שנותן לכל ירק ותיבול את המרחב לבטא את אופיו. סדרו את הפטריות במעגלים למראה קלאסי מוקפד או פזרו אותן אקראית ללוק בוהמייני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

קלתית לקיש

למלית רויאל

למלית הפטריות

אופן ההכנה

לקלתית:

1

מערבבים קמח ומלח בקערה. יוצקים שמן ומערבבים. הבצק צריך להיות בטקסטורה של חול. מוסיפים מים בהדרגה, כף אחת בכל פעם, ומעבדים רק עד שמתגבש בצק לא דביק. אפשר להשתמש במעבד מזון.

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ. מעבירים למקרר ל-15 דקות בלבד.

3

מחממים תנור ל-150 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קיש משומנת בשמן קוקוס. דוקרים את תחתית הקלתית במזלג. אופים 15-10 דקות (אפייה חלקית) להזהבה קלה מוציאים מהתנור ומעלים את חומו ל-180 מעלות.

מכינים מלית רויאל:

4

טורפים ביצים עם שמנת מתוקה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, שום, מלח ופלפל וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.

מרכיבים את הקיש

5

יוצקים את מלית הרויאל על תחתית הקלתית. מסדרים את הפטריות באופן שווה על פני הרויאל ומסדרים ביניהן עשבי תיבול. אופים כ-35 דקות עד שהמלית מתייצבת והפטריות משחימות. שומרים מכוסה במקרר ומגישים פושר או מחומם קלות בתנור.