החומרים טבלת מידות ומשקלות
בצק
מלית
אופן ההכנה
בצק
1
מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מלית
2
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות. מוסיפים את התימין, המרווה והשום ומטגנים עוד כשתי דקות. מורידים מהאש ומצננים.
3
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמנת והפלפל השחור. מוסיפים את תערובת הפטריות לאחר שהצטננה. מתבלים במלח.
קיש
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגולים בגודל התבנית הנבחרת. משמנים את התבנית בספריי שמן או בנייר מרוח בחמאה, ומרפדים בבצק. מכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.
5
מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות עד להשחמה. במקרה של התרוממות הבצק כדאי להוריד אותו בעזרת המזלג.
6
מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ויוצקים עליו את המלית תוך כדי פיזור אחיד של המוצקים בתוכה. מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה, עד שסכין שנכנסת למרכז הקיש יוצאת יבשה.