מתכון

קיש פטריות, תימין ומרווה

התעוררתם מאוחר? השף חנוך שכטר דאג למתכונים לבראנץ'. אתם תביאו את התיאבון.

8,423 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
קיש פטריות,  תימין ומרווה של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר
קיש פטריות, תימין ומרווה של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

בצק

מלית

אופן ההכנה

בצק

1

מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

מלית

2

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות. מוסיפים את התימין, המרווה והשום ומטגנים עוד כשתי דקות. מורידים מהאש ומצננים.

3

בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמנת והפלפל השחור. מוסיפים את תערובת הפטריות לאחר שהצטננה. מתבלים במלח.

קיש

4

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגולים בגודל התבנית הנבחרת. משמנים את התבנית בספריי שמן או בנייר מרוח בחמאה, ומרפדים בבצק. מכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.

5

מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות עד להשחמה. במקרה של התרוממות הבצק כדאי להוריד אותו בעזרת המזלג.

6

מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ויוצקים עליו את המלית תוך כדי פיזור אחיד של המוצקים בתוכה. מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה, עד שסכין שנכנסת למרכז הקיש יוצאת יבשה.